Tan sri ta kin yan business plan

This blog supports all righteous politicians from across the divide. This is a No holds barred blog and all corruptedtainted politicians shall be exposed and ridiculedno matter who they are.

Tan sri ta kin yan business plan

Menurut Facebook polis, beliau berbangga dengan keberanian yang ditunjukkan seluruh anggota polis ketika Op Aman 3. Polis tak berhati perut!

This is a list of notable Malaysians of Chinese origin people, including original immigrants who obtained Malaysian citizenship and their Malaysian descendants. Entries on this list are demonstrably notable by having a linked current article or reliable sources as footnotes against the name to verify they are notable and define themselves either full or partial Chinese, whose ethnic origin lie. Feb 15,  · Behind this wicked and heinous scheme is the ‘1 Malaysia syndicate’ led by Tan Sri Ta Kin Yan who is buddy to former IGP Norian Mai to bring the Police Force under their control, hence the underworld. May 03,  · Thus, he started cultivating ties to current MCA Deputy President Chan Kong Choy (via their mutual friend Dato’ Ta Kin Yan – businessman said to have close ties to pirated disc syndicates) Tan Yew Hock was Koo Tee Yam’s personal assistant to handle matters with the authorities.

Ikutilah cerita di Malaysia Today: Beliau kemudiannya memaklumkan bahawa semua ahli Jabatan Pertahanan Awam —JPAM dan RELA akan memakai pakaian seragam polis berserta dengan lencana polis semasa melaksanakan rondaan dan bit bersama anggota polis biasa. Sebelum dasar ini dapat dilaksanakan dua ahli RELA telah pun dituduh dimahkamah kerana menyebabkan kematian saorang pelajar asing.

Dimana letaknya akidah para muslimat PDRM? Tindakan ini bukan sahaja mencaci kesucian Islam, malah merupakan satu penghinaan kepada anggota dan pegawai polis yang mempamirkan lambang PDRM di pakaian mereka.

Blog Archive

Dengan penuh ironi, perkembangan ini meletakkan PDRM sebagai bahan ketawa diseluruh dunia. Kebanggaan PDRM sebagai satu satunya agensi penguatkuasa undang undang, mencegah jenayah, mengekalkan ketenteraman awam serta mengumpul risekan telah hancur oleh tindakan lawak KPNnya.

Apa yang ada sekarang adalah saekor harimau biru yang tak bertaring yang dikeji dan ditemplak oleh polis dan juga masyarakat. Sejak beliau memegang jawatan tersebut, kegiatan haram telah berleluasa termasuk kegiatan judi haram, lottery haram, mesin kuda, perlacuran, gangster, dan perdagangkan orang.

Kesemua kegiatan haram dan tak bermoral ini telah membantu sindikit bawah tanah yang di dalangi oleh Ta Kin Yan — penasihat jenayah Menteri Dalam Negeri Hishamuddin Hussin Onn- untuk mengumpul kekayaan serta kuasanya keatas kegiatan haram ini.

Sindikit ini menyumbangkan sebahagian dari kekayaan mereka ke suatu tabung pusat yang dikawal oleh Ta Kin Yan bagi kepentingan peribadi dan politik Hishamuddin. Sebahagian dari wang yang dikumpul disumbangkan kepada kerja kerja amal sebagai tanggungjawab kepada masyarakat dan juga urusan menyuci wang tersebut yang diketuai oleh mantan KPN Norian Mai yang juga menjadi salah saorang dari ahli lembaga pengarah syarikat Ta Kin Yan.

Sebahagian besar dari kutipan ini dimasukkan kedalam tabung khas Hishamuddin bagi menyokong kempen politiknya didalam pilihanraya umum dan juga cita citanya untuk merampas jawatan Timbalan Presiden UMNO dari Mahyuddin.

Bagi Hishamuddin janganlah terlalu tinggi merenung dilangit, nanti padah akibatnya. Hanya dengan menggunakan wang haram ini Hishamuddin dapat merealisasikan cita cita politiknya bagi menjadi Perdana Menteri. Ta Kin Yan menganggap IG Ismail Omar tidak lebih dari patung yang boleh digunakan oleh beliau dan Hishamuddin bagi melaksanakan niat jahat mereka tanpa disoal.

IG Ismail tidak ada pilihan. Adalah menjadi satu kelucuan apabila IG Ismail Omar mendakwa bahawa jenayah telah menurun dan keyakinan orang ramai terhadap polis telah meningkat. Tiada suatu lorong pun yang selamat. Malah pemilik rumah kian mengupah pengawal keselamatan persendirian bagi melindungi nyawa dan harta mereka.

Perompak kini bertambah ganas dan kasar hingga berani menetak mangsa tanpa rasa perikemanusiaan. IG Ismail Omar wajar memberi penjelasan kerana memperdayakan orang ramai dengan angka jenayah yang dimanipulasikan untuk meyakinkan Kerajaan bahawa pihak PDRM telah menepati matlamat NKRA, walhal sebenarnya ianya adalah satu penipuan.

Terlalu banyak tekanan telah diberikan bagi mencapai sasaran NKRA, tetapi peranan PDRM seperti mana diperuntukkan dibawah Akta Polis untuk mengumpul risekan dan maklumat telah diabaikan sama sekali. Jika benar keadaan jenayah dan keselamatan terkawal seperti didakwa oleh Hishamuddin dan IG Ismail, menagapakah pula perlunya Hishamuddin dan IG Ismail diiring dan dikawal rapat oleh komando polis bersenjatakan senjata automatik setiap kali mereka bergerak di khalayak ramai?

Tindakan mereka sendiri merupakan suatu pembelotan kepada masyarakat yang Negara ini aman damai. Ini adalah suatu pengkhianatan kepada keyakinan yang mereka pura pura tegakkan atau mungkin mereka takut dengan bayang bayang mereka sendiri.

Diketahui umum bahawa Robert Phang adalah saorang penyangak dari Sabah. Setiap pegawai kanan polis, baik yang bersara atau yang masih berkhidmat mengetahui bahawa Robert Phang telah cuba sedaya upayanya untuk menyusupi rantaian pegawai kanan polis dengan tujuan menjadi orang perantaraan polis dan sindikit jenayah.

Peranannya sebagai orang tengah bukan sahaja terbatas kepada polis tetapi juga meliputi syarikat syarikat yang diberi tender bagi melaksanakan projek dibawah Kementerian Dalam Negeri. Walaubagaimana pun tembelang Robert Phang telah terdedah.Feb 15,  · Behind this wicked and heinous scheme is the ‘1 Malaysia syndicate’ led by Tan Sri Ta Kin Yan who is buddy to former IGP Norian Mai to bring the Police Force under their control, hence the underworld.

Other recipients of the Outstanding Entrepreneur Award included Hua Lian Group chairman Tan Sri Ta Kin Yan, insurance industry veteran Tan Sri Tee Tiam Lee and Ekovest Bhd managing director Tan.

My Selection 300 songs for you to chose click on the song title and then video for video

Apr 04,  · Ta Kin Yan menganggap IG Ismail Omar tidak lebih dari patung yang boleh digunakan oleh beliau dan Hishamuddin bagi melaksanakan niat jahat mereka tanpa disoal. IG Ismail tidak ada pilihan. Jika beliau engkar arahan mereka (Ta Kin Yan dan Hishamuddin) bermaana menentang Ta Kin Yan yang IG Ismail paksa bodek bagi .

May 03,  · Thus, he started cultivating ties to current MCA Deputy President Chan Kong Choy (via their mutual friend Dato’ Ta Kin Yan – businessman said to have close ties to pirated disc syndicates) Tan Yew Hock was Koo Tee Yam’s personal assistant to handle matters with the authorities.

(“Heads of Agreement”) with Tan Sri Datuk Ta Kin Yan (“White Knight) to undertake a series of proposals with the ultimate aim of regularising the financial condition of the Company (“Proposed Regularisation Plan”). Feb 23,  · or ta kin yan?

tan sri ta kin yan business plan

or another guy nick name dato' waz lian? bcos other 'heavenly kings' are either just dato' or already 'upgraded' to tan sri Card PM.

Top. Quote Reply. and a crime lord offers a deal in which he leaks information about other gangs to you so that he can secure his business while you can make yourself look .

Malaysia Rumors & Conspiracies: Heavenly King: The Story of Kuala Lumpur's Boss of Bosses